Een Groningse klassieker die, met een kleine aanpassing, best waard is om geëxporteerd te worden.
Wat zouden de Fransen vinden van de 'fesses nues dans l'herbe?'
Ingrediënten:
snijbonen
blikje cannellini bonen
boter
knoflook
- Snijd de snijbonen in schuine, dunne plakjes. Breng een pan water met zout aan de kook en kook ze in 6 min. beetgaar. Giet af.
- Doe de cannellinibonen in een zeef en spoel af onder de kraan.
- Smelt de boter in een koekenpan, knijp er een teentje knoflook boven uit en voeg de snij- en cannellinibonen toe. Verwarm 4 min. en schep af en toe voorzichtig om.
3 opmerkingen:
Hoi Jannie,
Ziet er lekker uit.
Hoeveel snijbonen, hoeveel boter en hoeveel knoflook zijn nodig?
Alvast hartelijk dank voor jouw antwoord.
Groetjes,
Manolito
Ola Manolito, doe wat je lekker vindt, alles is goed! Eerlijk gezegd doe ik ook altijd maar wat. Behalve bij gebak, dat let echt nauw.
Hoi Jannie,
Dank je wel voor jouw antwoord.
Je hebt gelijk.
Ik gebruik vaak het recept als basis en geef er vrijwel altijd een eigen draai aan.
Groetjes,
Manolito
Een reactie posten