Makkelijk, snel en lekker, dit recept van Nigel Slater uit de BBC serie Dish of the Day.
Ingrediënten:
1 el olijfolie
1 rode paprika, schoongemaakt en in 8 repen gesneden
1 gele paprika, schoongemaakt en in 8 repen gesneden
10 cherry tomaten doormidden gesneden
2 tl harissa pasta (AH of Noord-Afrikaanse toko)
1 blik kikkererwten van 450 gram
zout
het sap van een halve citroen
handje basilicumblaadjes
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan op matige hitte.
- Leg de repen paprika in de pan en bak ze in 2-3 minuten zacht.
- Voeg de cherry tomaatjes toe en bak ze twee minuten mee. Druk er met een houten lepel zachtjes op zodat ze hun vocht verliezen.
- Meng er de harissa door.
- Meng er voorzichtig de kikkererwten met het vocht door. Roer en laat ze in 3 - 4 minuten warm worden.
- Breng op smaak met zout en citroensap.
- Voeg op het laatst een handje basilicumblaadjes toe. Serveer gelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten