"Je weet niet wat je proeft! Zo lekker kan gezond echt zijn",zegt Clara ten Houte de Lange van Okoko.
Ingrediënten voor 2 personen:
2 dieprode puntpaprika's, in kleine stukjes gesneden
1 gesnipperde ui
1 teen knoflook, gesneden
3 a 4 rijpe tomaten in stukjes gesneden (of uit blik)
volle lepel gehakte verse oregano
200-300 ml groentebouillon
olijfolie
peper en zout naar smaak
eventueel Hüttenkäse
Bereiding:
- Fruit in een pan met een beetje olijfolie de stukjes puntpaprika, gesnipperde ui en knoflook tot ze zacht worden.
- Voeg de stukjes tomaat en de oregano toe. Schenk er de groentebouillon bij en laat dit alles 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer dit mengsel met een staafmixer tot een mooi gladde en lichtgebonden soep. Serveer in diepe borden of wijde kommen en schep een volle lepel hüttenkäse in het midden.
1 opmerking:
Ik heb vrijwel dezelfde soep gemaakt : http://theblogdeclementine.blogspot.fr/2015/12/soupe-de-tomates-et-poivrons-rouges-de.html
Een reactie posten