woensdag 23 mei 2018

Kikkererwten met balletjes van worstvlees



Snel, makkelijk en lekker. Een Italiaans gerecht met een blik kikkererwten in plaats van spaghetti.

Ingrediënten voor 4 pers:
700 varkensworstjes met venkel. of neutrale worsten. Doe er dan zelf wat venkelzaadjes bij.
2 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, heel, gekneusd
400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
400 gr tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
125 ml rode wijn
geraspte Parmezaanse kaas
Gemengde salade voor erbij

Bereiding:

  1. Verwijder het vel van de worstjes. Strooi er peper over en vorm er balletjes van met ongeveer 1,5 eetlepel worstvlees.
  2. Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de balletjes toe en bak ze, regelmatig omdraaiend, in 4-5 minuten bruin. Voeg de knoflook toe, schud de pan om en bak 1 minuut.
  3. Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn en 125 ml water toe, Breng op smaak met zout en peper. Laat 8-10 minuten sudderen tot de saus ingekookt is.
  4. Strooi er geraspte Parmezaanse kaas over en serveer met een gemengde salade.

Recept uit de Delicious Australië.





Geen opmerkingen: