Snel, makkelijk en lekker. Een Italiaans gerecht met een blik kikkererwten in plaats van spaghetti.
Ingrediënten voor 4 pers:
700 varkensworstjes met venkel. of neutrale worsten. Doe er dan zelf wat venkelzaadjes bij.
2 el extra vergine olijfolie
2 tenen knoflook, heel, gekneusd
400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
400 gr tomatenblokjes uit blik
2 el tomatenpuree
125 ml rode wijn
geraspte Parmezaanse kaas
Gemengde salade voor erbij
Bereiding:
- Verwijder het vel van de worstjes. Strooi er peper over en vorm er balletjes van met ongeveer 1,5 eetlepel worstvlees.
- Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de balletjes toe en bak ze, regelmatig omdraaiend, in 4-5 minuten bruin. Voeg de knoflook toe, schud de pan om en bak 1 minuut.
- Voeg de kikkererwten, tomatenblokjes, tomatenpuree, wijn en 125 ml water toe, Breng op smaak met zout en peper. Laat 8-10 minuten sudderen tot de saus ingekookt is.
- Strooi er geraspte Parmezaanse kaas over en serveer met een gemengde salade.
Recept uit de Delicious Australië.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten