Jammer dat ik geen kippendijen met vel had, dan zouden ze krokanter zijn geweest, maar zo was het evengoed lekker.
Ingrediënten voor 4 personen:
8 kippendijfilets met bot en vel
50 gram kalamata-olijven
1 rode ui, dik in ringen gesneden
200g kleine rode paprika's
2 tl gedroogde oregano
3 teentjes knoflook, fijn geraspt
2 eetlepels rode wijnazijn
100 ml extra vierge olijfolie
4 grote plakken ciabatta, in stukken gescheurd (bijv. voorgebakken ciabatta)
4 grote gemengde tomaten, gehalveerd
1/2 bosje basilicum
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ° C. Leg kip, olijven, ui en paprika in een grote ovenschaal. Meng oregano, knoflook, azijn en 80 ml olie. Sprenkel over het gerecht. Voeg zout en peper toe. Rooster gedurende 25 minuten of tot de kip licht goudbruin is.
- Sprenkel nog 1 eetlepel olie over het brood, leg de stukjes brood tussen de kip en voeg ook de tomaten toe. Bak nog 10-15 minuten of tot de kip gaar is. Garneer met basilicum.
Lekker met die stukjes knapperig brood.
Recept uit de Australische Delicious.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten