Ingrediënten:
600 gr spinazie
1 lente-ui
1 plakje verse gember
200 gr scholfilet
3 dl olie
1,5 dl kippenbouillon
pale medium sherry
1 eiwit
maïzena
zout en peper
Bereiding:
- Laat de diepvriesvis ontdooien.
- Hak de gember en de lente-ui fijn.
- Maak een beslag van 1 losgeklopt eiwit, snufje zout en 2 el maïzena.
- Snijd de scholfilet in dunne reepjes en meng met het beslag.
- Verhit op hoog vuur 3 dl olie in de wok. Frituur de stukjes vis tot ze verkleuren. Haal eruit met de schuimspaan en laat uitlekken. Verhit de olie opnieuw en frituur de vis knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en houd de vis warm.
- Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok. Verhit de el olie opnieuw. Roerbak gember en lente-ui tot het geurt. Giet er 1,5 dl bouillon, 1 tl zout, 2 tl sherry en een snuf peper bij. Voeg de spinazie toe en bak al omscheppend tot ze slinkt. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken of bind de saus met een maïzenapapje.
- Schik de spinazie op een schaal en leg de vis in het midden.
Uit: Het Chinese kookboek deel 3
Geen opmerkingen:
Een reactie posten