Ingrediënten:
Thaise salade van Jamie Oliver of rijst
500 gram zalmfilet
1 dl zoete chilisaus
1/2 deciliter sesamolie
1/4 deciliter olijfolie
1 geplet teentje knoflook
1 handje korianderblad, gehakt
1/2 blokje groentebouillon
1 el sesamzaad
Bereiding:
Los het bouillonblokje op in een
bodem water. Meng de ingrediënten voor de marinade. Snij de zalm in blokken en
kruid met zout en peper. Overgiet de vis met marinade en laat minstens een half
uur op een koude plaats rusten.
Verhit de oven tot
200° Celsius. Bak de vis zo’n 10 minuten in de hete oven. Niet te lang, want
het visvlees moet nog sappig zijn.
Het recept van de gemarineerde zalm is van restaurant Tveir Fiskar in Reykjavik.
Uit: Dagblad van het Noorden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten