Het derde recept dat we maakten op de gezellige cursus Indonesisch koken van Edmé bij restaurant Rasasari.
Ingrediënten:
- 1/2 paksoy
- 2 ons tauge
- rode lombok
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 2 el kecap (ABC kecap manis)
- 1/2 el suiker
- 2 maggiblokjes
- peper en zout
Bereiding:
Knoflook vijzelen, samen met de ui en de lombok fruiten, kecap en maggi, suiker, peper en zout op smaak afmaken.
Paksoy en taugé even mee wokken.
2 opmerkingen:
Dat lijkt me wel lekker. Smaakt die kecap (ketjap) echt zoveel anders dan die van Conimex ?
Dus toch nog een foto van de kookles.
Ja, het is heel anders. Het lijkt een beetje op appelstroop met zoute soja. Je blijft ervan snoepen. Maar het bestaat uit 99 procent suiker terwijl de supermarktmerken uit ca. 50 procent suiker bestaan. We stonden echt vol ontzetting te kijken hoeveel suiker nog bij de semooren de tumis kwam, zelfs nog meer dan hier in het recept staat.
Een reactie posten