Een maaltijdsalade gemaakt van deze crunchy Thai salad van Jamie Oliver met gemarineerde zalm van een recept van restaurant Tveir Fiskar in Reykjavik.
Ingrediënten dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel sesamolie
1/2 teentje knoflook, fijn, gesneden
1 eetlepel sojasaus
Snuf bruine suiker
1 eetlepel gember, geschild en, fijn, fijngehakt
4 el verse limoensap
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijn gesneden
1 grote handvol verse koriander en basilicum, fijngehakt
Voor de de salade:
mie
taugé
fijn gesneden groene en rode peper
jonge spinazie
fijn gesneden rode of groene chili zonder zaad
rucola
gesneden lente-ui
geschilde zonder zaadjes gesneden komkommer
fijn gesneden Chinese en savooikool
hele sugar snaps
munt
basilicum
koriander
licht geroosterd cashewnoten of sesamzaadjes, voor de garnering
Bereiding:
Meng de ingrediënten voor de dressing en giet over de gemengde groenten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten