dinsdag 14 mei 2013

Asperges in een omelet met ham en daslook




Ingrediënten per persoon
3 à 4 asperges
2 eieren, geklopt
scheutje melk
klontje boter
handvol daslook of daslook op olie in een potje (Bärlauch)
Plak Parma, Seranoham of ham uit Bayonne
peper en zout


Bereiding:
  1. Kook de asperges beetgaar. Smelt boter in een pan met antiaanbaklaag, voeg blaadjes daslook toe, laat slinken.
  2. Voeg 2 geklopte eieren en een scheut melk toe. Bak er een heel dunne omelet pan. Bestrijk met de daslook uit het potje.
  3. Bak in een andere pan de ham krokant en leg een plakje op de omelet.
  4. Leg de asperges in het midden, breng eventueel op smaak met zout en peper, vouw de omelet over de asperges en serveer.



Recept vrij naar Jamie Oliver

Geen opmerkingen: