vrijdag 17 mei 2013

Halloumi grillkaas met chorizo


Ik las dat Cypressa, een  importeur van de grillkaas Halloumi failliet is omdat hij zijn leveranciers niet kan betalen door de banksluitingen in Cyprus. Het is niet zo ernstig als de ingestorte huizenmarkt, maar toch triest. Halloumi is gemaakt van een mengsel van koe- schapen- en geitenmelk, heeft een hoog smeltpunt en is daardoor ideaal om te bakken of te grillen. Een uitkomst voor barbecueënde vegetariërs. Gek dat het niet in alle supermarkten ligt, ik moet er voor naar de Makro.

Ingrediënten:
Halloumi
Chorizo
Gedroogde tomaatjes of paprika op olie uit een potje





Bereiding:

  1. Bak de plakjes chorizo in een koekenpannetje, haal ze eruit en zet opzij.
  2. Bak vervolgens de in blokjes gesneden halloumi in het uitgelopen vet van de chorizo.
  3. Rijg de blokjes chorizo en halloumi aan een prikker, afgewisseld door een stukje tomaat of paprika.





Geen opmerkingen: