1 x 750g hele
vis, zoals snapper of daurade, schoongemaakt
100 g zachte
boter
4 teentjes
knoflook, geperst
Partjes citroen,
voor garnering
Citroenzout:
1 eetlepel fijn
geraspte citroenschil
2 eetlepels
zeezout vlokken
Aïoli:
½ kopje (150g)
mayonaise
2 teentjes knoflook, geperst
Bereiding:
Verwarm de oven
voor op 200 ° C
- Citroenzout: meng de geraspte citroenschil met het zout in een kom en zet opzij.
- Aïoli : meng de mayonaise met de knoflook. Zet opzij.
- Vis: Gebruik een klein, scherp mes om kleine inkepingen te maken in de vishuid.
- Meng de boter en knoflook en doe ½ eetlepel van het botermengsel in de holte van de vis. Smeer het resterende mengsel over de vis.
- Leg de vis op een bakplaat of in een ovenschaal bekleed met bakpapier en bak 30-35 minuten of tot ze gaar is.
Serveer met
citroen zout, aïoli en partjes citroen.
Opmerking: jammer genoeg zijn er tegenwoordig nauwelijks vissen van dit gewicht te koop. Ik denk dat mijn dorade zo'n 350 à 400 gram woog en ik heb de hoeveelheid ingrediënten aangepast.
De aïolie vond ik achteraf overbodig omdat er al overvloedig knoflook en roomboter gebruikt wordt.
Het was wel heel lekker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten