Links Jamie Oliver rechts Heston Blumenthal |
Ik kocht 2 dikke karbonades van het Iberico varken, ik maakte er een met de pekelmethode van Heston Blumenthal, en een volgens een Jamie Oliver recept.
De Heston Blumenthal methode:
Voor de pekel:
3 liter water
150ml zout
75ml suiker
1 theelepel
peperkorrels
1 theelepel
jeneverbessen
½ theelepel
piment bessen
4 laurierblaadjes
Voor de bereiding
6 karbonades
peper
6 salieblaadjes,
fijngehakt
Breng het pekel
ingrediënten aan de kook. Kook gedurende vijf minuten. Afschuimen en af laten
koelen. Leg de karbonades in een schaal, giet de pekel en laat gedurende 12
uur staan.
Dep de karbonades
droog. Laat de grillpan heet worden, leg de karbonades erop en bak gedurende
vier minuten. Draai ze om en grill nog vier minuten. Breng op smaak met peper
en bestrooi met salie. Laat rusten in een warme oven gedurende acht minuten,
daarna serveren.
Volgens een Jamie Oliver recept:
:Wrijf de karbonades in met een beetje olie, druk
dan op een paar salieblaadjes aan elke kant. Wrijf in met zout en peper. Verhit
een grote ovenvaste koekenpan, en voeg de karbonades toe. Bak gedurende 1
minuut aan elke kant. Breng de pan over in de oven (als het handvat niet
ovenvast is, leg de karbonades op een bakplaat). Bak 10-15 minuten, afhankelijk
van de dikte van de karbonades of gaar.
And the winner is...
De karbonade in pekel kromp niet, was zachter maar had weinig smaak.
Die van Jamie was wat droger maar had de lekkere karbonadesmaak.
Eindconclusie:
Dunne karbonaadjes van de supermarkt kan je het beste even door de meel halen en dan bakken.
Voor dikkere karbonades en koteletten heb ik twee favorieten:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten