Een lekkere aardappelsalade begint met een goede aardappel. Neem een vastkokende aardappel zoals een Ratte, Nicola, Charlotte en Roseval. Verder is het belangrijk dat je de dressing mengt met de nog hete aardappelen, dus vuurvaste vingers hebben is een pré. Verder komt hier geen mayo aan te pas en is het géén Duitse salade. Niet dat daar iets mis mee is, maar die is gewoon anders.
Kook de aardappelen in de schil in gezouten water. Pel ze zodra je vingers het aankunnen en snijd ze in plakjes. Meng met een goede olie, wijnazijn, peper en zout. Hussel doorelkaar, Doe er peterselie over en verse kruiden uit de tuin als je die hebt.
Voor mij hoeft er niets meer bij, de eenvoudigste aardappelsalades zijn vaak de lekkerste.
Je kunt ook de aardappelen na het snijden eerst besprenkelen met witte wijn.
Of maak er een maaltijdsalade van met tonijn uit blik, ansjovis en ei.
Benodigd voor 4 personen:
650 gram vastkokende aardappelen
sap van 2 citroenen of wijnazijn
olijfolie
olijfolie
zeezout & versgemalen zwarte peper
2 eetlepels middelfijn gehakte peterselie
eventueel 2-3 eetlepels droge witte wijn
eventueel bieslook
eventueel 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
Geen opmerkingen:
Een reactie posten