woensdag 8 juni 2016

Watermeloen en fetasalade met munt





Deze watermeloen en fetasalade eet je het beste buiten aan het water, in de tuin of op het balkon met een flinke dosis zonneschijn.
De combinatie van zoete watermeloen, hartige feta en frisse munt is overheerlijk.


Ingrediënten:
200 gr tuinbonen uit de diepvries
150 gr peultjes
350 gr watermeloen, het liefst zonder pitjes
200 gr feta
het sap van een limoen
blaadjes munt
extra vergine olijfolie

Salade van watermeloen, tuinbonen, peultjes, feta en munt


Bereiding:

  1. Blancheer de tuinbonen en peultjes gedurende 2-3 minuten in kokend gezouten water tot ze beethaar zijn. Doe over in een vergiet en houd ze onder de koude kraan. Snij de peultjes diagonaal door de helft. Dubbeldop de tuinbonen. Zet apart.
  2. Snij de watermeloen in dunne driehoekjes. Schik de watermeloen op een groot bord, Bestrooi met de peultjes, tuinbonen en verkrummelde feta. Besprenkel met limoensap.  Maak af met peper en zout, verspreid de muntblaadjes erover en besprenkel met de olijfolie.


Echt lekker.

Recept van Matt Preston (bekend van Masterchef Australia)


Geen opmerkingen: