Een lichte en frisse maaltijd voor zomerse dagen
Ingrediënten:
2 el arachide- of zonnebloemolie
4 visfilets met huid, zoals barramundi, zeebaars of zalm kan ook
Salade
1/4 Chinese kool, in reepjes gesneden
1 rode ui, dun gesneden
6 wortels
2 rawit pepers
de blaadjes van een bos koriander
de blaadjes van een bos munt
100 gr taugé
Dressing:
1 tl bruine suiker
1½ el rijstazijn
sap van 2 limoenen
1 el arachide- of zonnebloemolie
1 el vissaus
Bereiding:
- Dressing: Meng de ingrediënten en zet apart.
- Salade: Snij met een mandoline of dunschiller/kaasschaaf de wortels in linten. Meng met de overige ingrediënten en een beetje van de dressing. Verdeel de salade over de borden.
- Vis: Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vis, huidzijde onder, druk de vis 2 minuten tegen de bodem van de pan, daarna nog 4 minuten tot de huid krokant en bruin is.
- Schik de vis op de salade en sprenkel er de rest van de dressing over.
Recept van Chef Shannon Bennett Australië.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten