zaterdag 22 juni 2019

Krokante Visfilet met Vietnamese salade




Een lichte  en frisse maaltijd voor zomerse dagen


Ingrediënten:
2 el arachide- of zonnebloemolie
4 visfilets met huid, zoals barramundi, zeebaars of zalm kan ook
Salade
1/4 Chinese kool, in reepjes gesneden
1 rode ui, dun gesneden
6 wortels
2 rawit pepers
de blaadjes van een bos koriander
de blaadjes van een bos munt
100 gr taugé
Dressing:
1 tl bruine suiker
1½ el rijstazijn
sap van 2 limoenen
1 el arachide- of zonnebloemolie
1 el vissaus

Bereiding:
  1. Dressing: Meng de ingrediënten en zet apart.
  2. Salade: Snij met een mandoline of dunschiller/kaasschaaf de wortels in linten. Meng met de overige ingrediënten en een beetje van de dressing. Verdeel de salade over de borden.
  3. Vis: Verhit de olie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de vis, huidzijde onder, druk de vis 2 minuten tegen de bodem van de pan, daarna nog 4 minuten tot de huid krokant en bruin is.
  4. Schik de vis op de salade en sprenkel er de rest van de dressing over.

Recept van Chef Shannon Bennett Australië.




Geen opmerkingen: