zondag 3 april 2011

Jamie's tomatensalade uit Andalusië


Ingrediënten:
Tomaten
Chorizo
Lente-ui
Zwarte peper en zout
Olijfolie
Sherry-azijn
Knoflook
Peterselie

Bereiding:
  1. Snij de chorizo in stukjes en bak ze in een diepe laag olie in een (steel-)pannetje.
  2. Snij de tomaten in 'ambachtelijke' stukken en leg ze in een schaal.
  3. Neem een bosje lente-ui en snij ze in ringetjes. Doe ze bij de tomaten.
  4. Neem een flinke bos peterselie, draai 'een sigaar' van de blaadjes en snij grof. Doe ook in de schaal.
  5. Maak op smaak met peper, zout, olijfolie en azijn.
  6. Snij 2 knoflookteentjes in schijfjes en voeg ze toe aan het pannetje met chorizo.
  7. Giet er een scheut sherry-azijn bij en laat uitpruttelen.
  8. Schenk de chorizo en de knoflook over de salade, met een beetje van de warme olie.
De rest van de olie kan bewaard worden in een jampotje en later gebruikt worden over een pizza of voor het bereiden van kip.

Uit Jamie Does Andalucia.

Geen opmerkingen: