Ingrediënten:
400 gr kalfsoester
1 citroen
4 el bouillon (kip- kalfs- of groentenbouillon)
platte peterselie
1 eetlepel bloem
boter
olijfolie, zout peper
Bereiding:
- Halveer de kalfsoester en sla deze met een koekenpan plat tussen plastic folie.
- Verhit de olijfolie en wat boter in een koekenpan en roer daar de bloem doorheen.
- Giet de bouillon erbij en roer tot een mooi glad sausje. Pas op: het schift gauw.
- Doe het vlees in de pan en laat dit gaar worden - let goed op, dit gaat snel - terwijl je de lapjes voortdurend omdraait.
- Giet al roerende het sap van de citroen en een beetje van de citroenschil door het sausje.
- Strooi de gehakte peterselie over het vlees en serveer direct.
Later heb ik het recept nogmaals gemaakt, volgens het recept van Rudolph van Veen. Dat bevalt me beter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten