Ingrediënten:
500 gr bloemkool, in kleine roosjes
6 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
zout en zwarte peper
2 teentjes knoflook, fijngehakt
4 tomaten, ontveld en grof gesneden
2 el komijnzaad
30 saffraandraadjes, opgelost in 2 el heel water
1 el grofgesneden platte peterselie
Bereiding:
- Verhit de olie op middelhoog vuur en voeg de ui met een snufje zout toe. Bak ongeveer 10 minuten en roer af en toe, tot de ui gaat karameliseren.
- Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten.
- Roer er de tomaten en het komijnzaad door en bak nog eens 5 minuten.
- Voeg de opgeloste saffraan toe en de bloemkool, peper en zout, roer goed en doe het deksel op de pan. Laat 10-20 minuten sudderen, af en toe roeren.
- Voeg de grofgesneden peterselie toe en serveer op kamertemperatuur.
Recept van Casa Moro
Geen opmerkingen:
Een reactie posten