Verrassend lekkere brosse groentechips |
Ingrediënten:
Boerenkoolbladeren
olijfolie
zout
Chilivlokken of sumac of verzin maar een smaak
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190C
- Knip de harde nerven uit de bladeren
- Leg ze in een kom en giet er 1 of 2 el olijfolie over. Masseer de bladen een beetje met de olie, zodat alles goed bedekt is.
- Leg de bladen in een enkele laag op de bakplaat.
- Na zo'n 10 à 12 minuten de bladeren die knisperig zijn en een bruin randje hebben eruit halen. Schuif de rest nog even terug in de oven tot ze ook bros en knapperig zijn.
- Bestrooi ze met zout en chilivlokken.
Eet ze gelijk op, want je kunt ze niet bewaren. Maar dat zal geen probleem zijn.
Volgens Amerikaanse recepten kunnen ze ook met andere groene koolsoorten gemaakt worden. Andere smaakmakers zijn sherry-azijn en soja.
3 opmerkingen:
Lekker zijn ook chips van bietjes en van vitelotte aardappelen. Ook zoete aardappelen zijn geschikt.
Ik heb geen mandoline...
Ik heb ze vanavond gemaakt. De bladeren zonder de nerven ingespoten met olijfolie en op de hoogste temperatuur in de oven gedaan, ongeveer 15 minuten. Heerlijk knisperig. Lekker met grof zeezout.
Een reactie posten