vrijdag 27 januari 2012

Cajun vis en garnalen in witte wijn-roomsaus



Ingrediënten:
2,5 dl droge witte wijn
12 middelgrote rauwe garnalen
4 lente-uitjes, gesneden
50g boter
1 el Cajunkruiden bijv. van Fiddes Payne (Jumbo)
1/2 tl zoete paprikapoeder
1 tl gedroogde basilicum
3,75 dl room
650g witte visfilets
2 tl mosterdaad
olijfolie
30 g extra boter
gekookte rijst

Bereiding:
  1. In kookpannetje garnalen in de wijn gaar koken. Pellen en darmkanaal verwijderen. Wijn bewaren.
  2. In (hetzelfde) kookpannetje lente-uitjes 1 min. in boter fruiten. 1/2 el Cajunkruiden, paprikapoeder, basilicum en room toevoegen en aan de kook brengen. Wijn en garnalen al roerend toevoegen en ca. 3 min. zachtjes laten koken.
  3. Visfilets met overgebleven Cajunkruiden en mosterdzaad bestrooien. In vis/koekenpan olie en boter verhitten en hierin de vis braden. In gelijke stukken snijden.
  4. De vis in een ovenvaste schaal op een bedje van gekookte rijst leggen en de saus met de garnalen erover schenken. 10 min. in de oven bakken op 200C.
Recept uit Cajun kookboek.
Het smaakte goed. De rijst met de roomsaus was smakelijk en smeuïg.

Geen opmerkingen: