Ingrediënten:
45 gr boter.
1 kop 'Cajun trinity' d.w.z. een mirepoix van:
1 grote ui, 1 groene paprika en 2 stelen bleekselderij.
1 rode paprika, in dunne reepjes gesneden.
1 tl cajunkruiden**
1 tl selderijzout.
1/2 tl gedroogde basilicum.
1 rode chilipeper, zonder zaadjes en fijngesneden.
5 dl visbouillon.
3 el roodbruine roux*
500 gr schoongemaakte kreeft, in stukken gesneden.
3 lente-uitjes, gesneden.
- Cajungroente en paprika 5 min. fruiten in boter. Kruiden met Cajunkruiden, selderijzout, basilicum en chilipeper.
- Bouillon aan de kook brengen, roux* al roerend toevoegen en op matig vuur laten sudderen. Groente toevoegen en 15 min. laten meekoken.
- Stukjes kreeft en lente-uitjes toevoegen en in 3-4 min. gaar koken. Op smaak brengen.
- Serveren op dampende witte rijst.
Deze fase heb ik overgeslagen en hiervoor in de plaats en de bouillon 2 potjes kreeften bisque gebruikt.
**Naar mijn smaak mag er wel een paplepel Cajunkruiden door.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten