dinsdag 14 februari 2012

Scaloppine al limone

Ingrediënten:
1 kalfsoester p.p.
witte wijn
olijfolie
boter
peper en zout
Peultjes
Pancetta


Bereiding peultjes:
Blancheer de peultjes en laat ze uitlekken.
Bak in een koekenpan de pancetta uit en meng er de peultje door.

Bereiding kalfsoesters: 
  1. Snijd de kalfsoesters doormidden en plet met bijv. de onderkant van een koekenpan ze licht tussen plastic folie. Bloem de kalfsoesters licht en bak ze in olijfolie met een klontje boter. Breng het kalfsvlees op smaak met zout en peper. Leg het vlees op een bord.
  2. Voeg het sap van 1 limoen en de witte wijn toe aan de olie. Laat dit inkoken tot sausdikte.
Serveer het vlees samen met de peultjes en de Pommes Anna.

Ik heb al eerder scaloppine al limone  gemaakt, maar dit recept van Rudolph uit 24kitchen bevalt me beter. 

Geen opmerkingen: