donderdag 19 december 2013

Bietensoep met karwijzaad, dille en zure room


Ingrediënten
6 middelgrote bieten
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
1½ theelepel karwijzaad
1 liter groentebouillon
2 friszure appels, in stukjes
125 g zure room
een bosje dille, fijngesneden


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
  1. Boen de bieten schoon en leg ze in een ovenschaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en pof de bieten in ongeveer 1 uur in de oven gaar. Laat even afkoelen en trek de schil van de bieten. Snijd de groente klein.
  2. Verwarm de olie in een soeppan en fruit hierin zachtjes een paar minuten de ui. Voeg de bieten en het karwijzaad toe en fruit rustig, af en toe omscheppend, 5 minuten mee. Schenk de bouillon in de pan, voeg de appelstukjes toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten koken.
  3. Pureer de soep met een staafmixer glad. Proef en maak op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Verdeel de soep over vier borden of kommen, leg in elk een schep zure room en bestrooi met dille
Recept van Janneke Vreugdenhil uit haar boek Comfort Food

Geen opmerkingen: