Ingrediënten:
150 gr taugé
6 lente-uien of stukje prei
1 plakje verse gember
4 eieren
2,5 dl kippenbouillon
sojasaus
olie
sesamolie
suiker
maizena
zout
Bereiding:
- Hak lente-ui en gember fijn.
- Maak in een steelpannetje een saus van 1 el maizena, 2,5 dl bouillon, 1 el sojasaus, 1/2 tl suiker en 1 tl sesamolie.
- Klop in een kom de eieren met een garde los tot lichtgeel.
- Roer er de taugé, lente-uitjes en gember door.
- Verwarm 2 el olie in een koekenpan. Giet het eimengsel in de pan. Wentel de pan zodanig dat de hele bodem met het eimengsel bedekt is. Bak op middel vuur tot de onderkant lichtbruin is. Draai de omelet om en bak ook de andere kant. Schuif de omelet op een verwarmde schaal.
- Breng de saus al roerend aan de kook tot de saus licht bindt en sudder op laag vuur 1 minuut. Serveer de saus bij de omelet.
Recept uit Het Chinese kookboek deel 1
Geen opmerkingen:
Een reactie posten