maandag 30 december 2013

Kikkererwten met chorizo en grote garnalen van Gordon Ramsey


Ingrediënten:
3 el olijfolie
1 kleine rode ui, kleingesneden
4 piquillos (kleine paprikaatjes) in vierkantjes van 2 cm
150 gr chorizo in plakjes gesneden
2 tenen knoflook, kleingesneden
1,5 el Sherry-azijn
3 el Sherry
600 gr gare kikkererwten, uitgelekt 
10 cl kippenbouillon
20 grote garnalen, gepeld
70 gr jonge spinazie of andere bladsla
1 handje gescheurde basilicumblaadjes
zout en peper.



Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Fruit de ui, de paprika en de chorizo enkele minuten en voeg vervolgens de knoflook toe.
  2. Na een minuut of twee de azijn en de Sherry toevoegen en laat op hoger vuur inkoken.
  3. Voeg de kikkererwten toe, roer 2 minuten om en schenk er de bouillon bij. Laat nog 10 minuten op zacht vuur een beetje in koken..
  4. In een ander pannetjes de garnalen in een beetje olijfolie in 30 à 40 sec. per kant roze bakken.
  5. Voeg ze aan de pan met kikkererwten en meng van het vuur af de bladgroente en basilicum erdoor.

Was lekker. Uit dit kookboek:



Geen opmerkingen: