zondag 22 december 2013

Pompoensaus voor bij vlees of bij vis

Ingrediënten:
1 (biologische) pompoen
olijfolie
30 gr boter
2 uien
2 teentjes knoflook
1 ltr groentebouillon
1 takje marjoraan
1 takje peterselie
3 blaadjes salie
1 takje tijm
1 tl kaneelpoeder
peper


Bereiding:

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snijd de uien. Pel en snijd de knoflook. 
  2. Verhit olijfolie en boter in de pan en fruit de uien en knoflook op laag vuur. Voeg de pompoen toe. Schenk bouillon in de pan tot de groente onderstaan. Bind de marjoraan, peterselie, salie en tijm tot een bosje en voeg toe. Laat de soep circa 25 minuten koken. Verwijder het kruidenbuideltje en pureer de soep glad met een staafmixer. 
  3. Breng op smaak met kaneel, zout en peper.
Deze heel lekkere crème/saus kan je ook als soepje eten, bestrooid met Parmezaanse kaas en crostini erbij.

De pompoen schil je makkelijker als je eerst de schil inprikt en even in de magnetron zet.

Gebaseerd op een recept van Giovanni Caminita

Geen opmerkingen: