donderdag 13 juni 2013

Andalusische groene asperges met eitjes



Een heel lekker recept van Anna uit Spaans Catalonië, van het blog Buenas Migas.  Zij heeft het weer van  haar Andalusische oma, die het maakte met wilde asperges uit de natuur.

Een leuk recept voor vegetariërs en flexitariërs.

Ingrediënten: (voor 4 personen) 
400 gr. dunne groene asperges
14 rauwe amandelen,
12 kwarteleitjes (of 4 kippeneieren)
1 kleine rode paprika
4 dunne sneetjes brood (baquette)
½ bol knoflook 
1 laurierblad
olijfolie
2 eetlepels azijn
1 theelepel paprikapoeder
bramen (optioneel)

Bereiding:
  1. Breek de uiteinden van de asperges af en snij ze in grote stukken.
  2. Pel de teentjes van de halve bol knoflook en zet apart.
  3. Maak de paprika schoon, snij hem in stukjes en zet ook apart.
  4. In een pan met 7 of 8 el olijfolie, de amandelen en de knoflook op matig hoog vuur  lichtbruin bakken. Doe ze over in de vijzel.
  5. Bak de sneetjes brood in dezelfde pan. Doe ze ook in de vijzel.
  6. Van het vuur af het paprikapoeder en de azijn toevoegen.
  7. In de mortier (vijzel) de amandelen, knoflook, gebakken brood met paprikapoeder en de azijn vijzelen.





Verder:
  1. Voeg in dezelfde pan, met 6 eetlepels olie, de asperges met de rode paprika en laurier toe, laat ze op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten garen, voeg dan de pasta uit de vijzel toe, een theelepel zout en een kopje water.
  2. Voeg na ongeveer 10 minuten en de eieren toe. Dek de pan af, wacht ongeveer 3 of 4 minuten tot de eieren gestold zijn, haal van het vuur en garneer met een paar bramen, zodat de eitjes met bramen een kralenketting vormen. (Bij gebrek hieraan heb ik wat gedroogde cranberries genomen)
Het resultaat was, omdat het vocht ingekookt was, een beetje als een koek. Ik weet niet of het de bedoeling is, maar was wel heel lekker.
In plaats van stokbrood heb ik koolhydraatarm brood genomen.


1 opmerking:

BuenasMigas. zei

Muchas gracias Jannie, por haber probado este plato de espárragos al estilo de mi abuela ¡te ha quedado muy apetitoso!

Saludos desde Barcelona.