Ingrediënten :
4 zeebaarsfilets
1 teen knoflook
1 limoen
stukje gember van 2,5 cm
8 kardemompeulen
2 el bloem
olijfolie
zeezout, zwarte peper
Bereiding :
- Vijzel de knoflook met een mespunt zout tot een pasta en doe dit in een kom.
- Rasp de geschilde gember en roer dit met het sap en de zeste van de limoen door de knoflook.
- Haal de pitjes uit de kardemompeulen, plet deze een beetje in een vijzel en doe ze ook bij de marinade.
- Wrijf de visfilets hiermee goed in, voeg ten slotte een eetlepel olijfolie toe en meng ook dit erdoor. Dek de schaal af en zet 'm 4-8 uur in de koelkast.
- Dep de visfilets droog, meng de bloem met versgemalen peper en zeezout, haal de filets hier door, schud ze goed af en bak ze op een matig hoog vuur een paar minuten, aan beide zijden. Zet eventueel nog een paar minuten in een voorverwarmde oven op 110ºC tot de vis van binnen warm is.
Gegeten met gekruide couscous
Recept uit het kookboek Casa Moro van Sam en Sam Clark
Geen opmerkingen:
Een reactie posten