dinsdag 4 juni 2013

Schelvis met groenten uit de oven


Ingrediënten:
1 schelvis
75 gr boter
1/2 prei
1 wortel
200 gr champignons
250 gr spinazieblad
peterselie
zout en peper
marjolein, nootmuskaat
citroen

Bereiding:
  1. Ontdoe de vis van de kop. Was de vis. Beboter een vuurvaste schaal.
  2. Snij de prei, de wortel en de champignons fijn. Was de spinazie.
  3. Spreid de groenten uit in de schaal en leg hierop de vis. Leg hier en daar een takje peterselie. Strooi er zout, peper, marjolein en nootmuskaat over en leg de partjes citroen ertussen.
  4. Voeg hier en daar een klontje boter toe en leg de deksel op de pan, of dek af met aluminiumfolie.
  5. Zet de schaal in een warme oven en reken op een baktijd van 30 minuten. Neem takjes peterselie eruit en strooi er wat verse peterselie over.
Recept van de Makro


Geen opmerkingen: