donderdag 30 april 2015

Tabbouleh van quinoa






Deze tabbouleh kan ook gemaakt worden van bulghur, couscous of van geweekte en gekookte spelt.

Ingrediënten voor 2 personen:
1,5 kop voorgekookte quinoa, bijv. van NatureCrops klaar in 3 minuten
zout en versgemalen peper
2 1/2 el olijfolie extra vierge
1 el versgeperst citroensap
10-12 el el middelfijn gesneden gladde peterselie (incl. de steeltjes)
3-4 tomaten
100 gr komkommer met schil
2 el fijngesneden verse munt
2 stengeluitjes, fijngesneden, incl. het stevige lichte groen.

Bereiding:
  1. Bereid de quinoa volgens de verpakking en wacht tot het goed is afgekoeld. Doe de quinoa over op een platte schaal met opstaande rand.
  2. Sprenkel er olijfolie en citroensap overheen, bestrooi met zout en peper naar smaak en schep goed om. Voeg peterselie, stukjes tomaat, munt en stengelui toe.
  3. Schaaf het stuk komkommer met een kaasschaaf in flinters (geen hele plakjes) en doe dit direct boven de schaal met tabbouleh. Schep alles luchtigjes om.

Indien de tabbouleh als bijgerecht wordt gegeten, is deze hoeveelheid ook voldoende voor drie mensen. Geroosterde kip, gegrilde lamskarbonaadjes of grote garnalen die in de schil zijn gebakken in wat olijfolie met knoflook passen er goed bij.

Geen opmerkingen: