zaterdag 16 februari 2019

Heel lekkere Chocolade met Gedroogd Fruit en Zoute Pinda's



De tablet met 95% cacao lag al maanden in mijn keukenkast. De keiharde en te bittere chocola was echt niet lekker om zo te eten en van het plan om het door stoofvlees te doen of er chocolademelk van te maken kwam ook niets. Maar ik heb er iets van gemaakt en dat was zó lekker, te lekker.

Ingrediënten:
1 tablet chocolade met een heel hoog cacaogehalte
ruim 1/3 tablet witte chocolade
Gedroogd fruit zoals in reepjes gesneden abrikozen of cranberry's
geroosterde zoute amandelen of pinda's 

Bereiding:

  1. Zet een kom op een pannetje met kokend water, zorg dat de kom het water niet raakt, en leg er de in stukjes gebroken donkere chocolade in, laat ze smelten.
  2. Roer er de witte chocolade in stukjes door, het gedroogde fruit en de gezouten amandelen of pinda's.
  3. Spreid de gesmolten cacaomassa uit op keukenpapier en versier het met wat geschaafde witte chocola en wat amandelen/pinda's. Zet in de koelkast tot het hard is.


Het was hard aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant, en met die zoute pinda's erdoor, heel lekker. Je zou er ook nog stukjes koek door kunnen doen.

Recept: zelf bedacht


Geen opmerkingen: