dinsdag 3 augustus 2021

Mini Tartes Tatin met Paprika



Een heel lekker recept dat ik van het blog van mijn zus heb. Mijn taartjes zagen er niet zo mooi als die van haar, omdat de vulling bij het omdraaien uit het vormpje viel. Maar dat niets af van de smaak, hartig en zoet en pittig tegelijk.

Ingrediënten voor 8 personen:

8 plakjes bladerdeeg of 1 rol

400 g gele en rode paprika's

20 g suiker

olijfolie

Zwarte tapenade

zout en peper

Verder: 8 metalen taartvormpjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op maximale temperatuur (voor mij 300 °)

Was de paprika's en bak ze in hun geheel 30 minuten, keer ze na 15 minuten

Paprika's schoonmaken en in repen snijden

Verhit de olijfolie  in een pan en laat de repen paprika karamelliseren met de suiker, zout en peper, haal van het vuur en zet opzij

Vorm 8 cirkels van het bladerdeeg, met een diameter die iets groter is dan die van de vormpjes.

Verdeel het paprika mengsel mooi over de vormpjes.

Bedek de paprika's met een laag zwarte tapenade

Bedek met de bladerdeegplakjes, stop de randen in de vormen

Bak gedurende 15 tot 20 minuten

Draai de taartjes om door ze op borden te keren


Het zelfde recept in een grote vorm


Geen opmerkingen: