woensdag 10 augustus 2022

Salade met geroosterde Portobello en Tomaten



Ingrediënten  voor 2 personen

  • 2 portobello's
  • half teentje knoflook
  • bieslook
  • peterselie
  • roomboter, op kamertemperatuur
  • Versgemalen zwarte peper
  • trostomaten
  • 1 à 2  takjes tijm
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 1baby romaine sla
  • pompoenpitten
  • hennepzaadjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Pel de knoflook en hak samen met de bieslook en peterselie fijn. Maak kruidenboter door de roomboter, knoflook, bieslook, peterselie en een snufje peper goed door elkaar te mengen.

Leg de portobello’s samen met de trostomaten in een ovenschaal en verdeel de kruidenboter eroverheen. Rooster 20 min. in de oven.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en meng met de Hüttenkäse. Haal de bladeren van de sla, was met water en laat uitlekken.

Verdeel de sla over de borden en leg de portobello’s en trostomaten op de sla. Verdeel de Hüttenkäse over de salade. Top af met pompoenpitten en hennepzaad. Besprenkel met de olijfolie.


Recept van Eatertainment in samenwerking met Danone Hüttenkäse

Geen opmerkingen: