donderdag 24 november 2022

Bloemkool alla pizzaiola

 


Makkelijk, vegetarisch, alles uit één pan en heel smakelijk.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool van ca. 900 gram
  • 280 gr. Passata di pomodoro
  • 200 gr. Mozzarella 
  • Basilicum naar smaak
  • Ontzoute gezouten kappertjes naar smaak
  • 40 gr. Pecorino Romano, Grano Pardano of Parmezaanse kaas
  • Zout naar smaak
  • Zwarte peper naar smaak
  • Extra vierge olijfolie naar smaak

Bereiding:

Snijd de bloemkool in plakken van een cm en verwijder de harde kern.

  1. Verhit een scheutje olie in een pan met antiaanbaklaag van ongeveer 30-32 cm doorsnee (zorg ervoor dat je een deksel op de pan hebt, want die heb je nodig). Schik de bloemkoolplakken tot ze gelijkmatig de bodem bedekken, vul de ruimtes op met de brokstukjes, breng op smaak met een snufje zout.
  2. Bak op redelijk hoog vuur, met de deksel erop, ongeveer 10 minuten. Giet ondertussen de mozzarella af, scheur hem met de hand in stukken en laat hem uitlekken in een vergiet terwijl je verder gaat met het recept. Draai de plakken bloemkool nu voorzichtig om wanneer ze aan de eerste kant goed gestoofd en bruin zijn. Bedek met de passata. 
  3. Breng op smaak met een snufje zout, net genoeg om de saus op smaak te brengen, de kappertjes, de geraspte Pecorino, de eerder uitgelekte en gerafelde mozzarella
  4. Breng op smaak met peper en basilicumblaadje. Leg de deksel weer op de pan en bak ongeveer 10 minuten, op een iets gematigder vuur. Verwijder nu het deksel en laat het drogen, zet de temperatuur hoger, gedurende 5 minuten. Laat het een paar minuten opstijven voordat je je bloemkool alla pizzaiola serveert.


Geen opmerkingen: