dinsdag 15 oktober 2013

Sperzieboontjes met pancetta en salie

Sperzieboontjes met pancetta en salie

Dit is nu het 11e variatie met sperziebonen op mijn blog. Dit keer een variatie op de bekende oubollige sperzieboontjes of haricots verts in spek gerold.

Ingrediënten:
1 kg sperziebonen of haricots verts
200 gr dungesneden pancetta of ontbijtspek
bosje verse salie

Bereiding:

  1. Maak de boontjes schoon, maar laat ze heel.
  2. Breng een pan flink gezouten water aan de kook de bonen daarin een minuut of 6, 7 in (kan eventueel van tevoren gedaan worden - spoel ze dan wel in een vergiet onder de koude kraan af).
  3. Knip/snij de pancetta in stukjes. Fruit die zachtjes in een koekenpan met een beetje olijfolie, tot ze krokant zijn.
  4. Knip intussen de salie in reepjes en fruit die mee totdat ze krokant zijn.
  5. Doe nu de boontjes in de pan en warm die al omscheppend op. Breng op smaak met zout en peper.

Als de boontjes gaarder moeten, doe dan het deksel op de koekenpan en laat ze een paar minuten langer warmen.

Uit de Volkskrant

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen