zondag 27 oktober 2013

Jamie's kippendijen zonder omkijken



Ingrediënten
4 grote rijpe tomaten
2 rode uien
1 rode paprika
1 gele paprika
6 kippendijfilets, zonder vel
4 teentjes knoflook
½ bosje verse tijm (15 g)
1 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn





Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C / gasovenstand 4.


  1. Snijd de tomaten in kwarten en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede (ongeveer 25 bij 30 cm). Snijd de gepelde uien in grove partjes, verwijder de zaadjes uit de paprika's en snijd het vruchtvlees in grove stukken en doe ze samen met de kippendijen bij de tomaten.
  2. Druk de teentjes knoflook met de achterkant van je mes plat, voeg ze toe aan de ovenschaal, rits er de tijmblaadjes bij en strooi er het paprikapoeder over. Voeg de olie, de balsamicoazijn en een flinke snuf peper en zout toe, hussel alles goed door elkaar en spreid het zodanig in de schaal uit dat er geen groenten op de stukjes kip liggen. Zet de schaal ongeveer 1 uur in de oven, of tot de kip goudbruin en gaar is. Keer de stukken kip gaandeweg een paar keer om en bedruip ze met het braadvocht uit de schaal.
  3. Zet de kip in de schaal op tafel en serveer er een frisse, groene salade bij. Je kunt er ook een schep rijst of polenta bij geven, of een stuk knapperig brood om het vocht mee op te deppen.


Iedereen heeft een moeiteloos kiprecept zoals dit nodig - het is het soort maaltijd waar je op kunt terugvallen als je geen tijd hebt om lang in de keuken te staan. Het is een kwestie van de ingrediënten die je lekker vindt snijden, snipperen, mengen, marineren en bakken. De voorbereiding is zo gepiept en vervolgens laat je de oven al het werk doen.

tip
Als je de teentjes knoflook ongepeld meebakt worden ze heerlijk zoet - knijp ze uit hun jasje en smullen maar!

Uit: Bespaar met Jamie (Save with Jamie - Hit 'n run traybaked chicken).

Opmerking: De volgende keer de kip er eerder uit halen en daarna de inhoud van de  schaal nog wat laten indikken. Daarna de kip er weer in opwarmen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen