maandag 15 januari 2018

Borlotti- en Snijbonen met Salie, Tomaten en MascarponeVoor een dag zonder vlees of als bijgerecht.


Gebruik liefst verse borlottibonen of kievitsbonen, gebruik anders 800 g borlotti’s uit blik, afgespoeld en uitgelekt en laat de eerste stap achterwege.

Ingrediënten voor 4 personen:
600 g gedopte borlottibonen of kievitsbonen (± 1,2 kg ongedopt)
1 dl extra vergine olijfolie + extra om te besprenkelen

2 uien, in ringen
3 tenen knoflook
evt. snufje chilivlokken
1 bosje verse salie, de helft fijngesneden
600 g trostomaten, grof gesneden
400 g pronk- of snijbonen, afgehaald, in schuine stukjes
200-300 ml groentebouilloni
bosje verse oregano, blaadjes fijngesneden
flinke schep mascarpone


Bereiding:
  1. Zet de gedopte borlottibonen op in een grote pan met water, breng aan de kook, draai het vuur laag en kook ze in 25-40 min. gaar. Giet af en zet weg.
  2. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de uien 10 min. op laag vuur, tot ze glazig zijn. Voeg de knoflook, evt. chilivlokken en de hele salieblaadjes toe en bak nog enkele minuten. Voeg de tomaten toe. Breng opnieuw aan de kook en laat al omscheppend 7-10 min. zachtjes koken. Voeg de borlotti– en pronkbonen samen met 200 ml bouillon toe en laat nog 8-10 min. zachtjes koken, of tot de borlotti’s net beginnen te barsten en de pronkbonen beetgaar zijn. Voeg zo nodig nog een scheutje bouillon toe, maar de saus mag niet te dun worden.
  3. Doe ¾ van de fijngesneden salie en oregano erbij en schep de mascarpone erdoor. Sprenkel er vlak voor het opdienen wat olijfolie over, dan de rest van de kruiden en serveer in kommen. Lekker met knapperig brood.

Recept uit Delicious van Rebecca Smith

Geen opmerkingen:

Een reactie posten