zondag 11 maart 2018

Koolhydtaatarme bananen-amandel-walnotenkoek




Koolhydraatarm eten is niet moeilijk, alleen heb je een beperkte keuze in snelle en voor de grijp liggende tussendoortjes of ontbijt. Deze koek zonder meel of suiker - behalve de suiker van de bananen - is een welkome afwisseling. De koek droogt relatief snel uit, hoewel de walnoten hem wel aardig smeuïg houden. Verder vraagt de koek om een likje boter. Ik heb ook wel een reepje koek getoast en in de olijfolie gedoopt. Je kunt overrijpe bananen goed invriezen: je pelt ze, plet ze een beetje en doet ze in een zip-lock diepvrieszakje. Gebruik ze inclusief het vocht wat er uitgelopen is.

Ingrediënten:
2  (over)rijpe bananen
150 gram amandelmeel
2 el kokosmeel
ca. 30 gram walnoten
1/2 tl bakpoeder
3 eieren
1/2 el kaneel
2 el geraspte kokos


Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

  1. Schil de bananen en prak ze fijn. Hak de walnoten grof.
  2. Meng de amandelmeel, kokosmeel, bakpoeder, walnoten en kaneel door elkaar.
  3. Voeg de eieren en bananen toe en mix tot een egale massa.
  4. Vet een bakblik van 25 cm diam. in en verdeel hier het mengsel over. Bestrooi met de kokos.
  5. Bak de koek 35 minuten in de voorverwarmde oven. Test of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken. Blijft er veel deeg aan de prikker hangen? Bak dan nog 5 tot 10 minuten langer. Laat hem niet te droog bakken.




Recept gebaseerd op een idee van Gemakkelijk afvallen.

Geen opmerkingen: