dinsdag 24 december 2019

Salade met Champignons en Rucola



De rubriek "Maak je koelkast leeg" van Smulweb is ideaal als je inspiratie zoekt voor de restjes groenten waar je een bestemming voor zoekt. Zo kom je nog eens op andere combinaties, Voor een half doosje champignons, een half zakje rucola en een stukje gorgonzola vond ik dit recept.  Goed idee om de champignons 5 minuten te koken met de knoflook en daarna te overgieten met een dressing waar sojasaus in zit.

Ingrediënten voor 2 personen:
250 gr grote kastanjechampignons
rucola
Dressing:
Olijfolie
1 el citroensap
2 el sojasaus
3 knoflookteentjes (fijn)
Peper
Zeezout
Voor erbij: 
stukje brie, geiten- of kaas naar keuze

Bereidingswijze

  1. Was de champignons schoon en maak een inkeping in de vorm van een ster bovenaan de champignons. Breng water aan de kook, giet er een scheut olijfolie bij en kruid flink met peper en zout. Kook hierin de knoflookteentjes en de paddenstoelen ± 5 minuten. Giet af en haal de knoflook eruit.
  2.  Meng drie el olijfolie met het citroensap en de sojasaus. Hak de gare knoflookteentjes fijn en meng door de saus. Voeg eventueel peper toe; zout hoeft niet, want de sojasaus is al zout genoeg. Leg de rucola op een bord en schik daarop de champignons. Giet de dressing erover en leg er een puntje kaas naast.

Geen opmerkingen: