donderdag 21 oktober 2021

Pasta Met Paddenstoelen en Crunchy Kasha


Het recept komt uit het boek Lekker thuis of zoals het in het Engels heet Dining In van Alison Roman. Ik vond het een briljant idee, voor een crunchy toets de pasta bestrooien met geoosterde boekweitkorrels, kasha. Toen ik internet afstruinde naar meer recepten met kasha vond ik dit: 'Als Amerikaans - Ashkenazi-joodse comfort food, wordt kasha vaak geserveerd met uien en bruine jus bovenop vlinderpasta , bekend als Kashe-verniskes (of Kasha-verniskas )'

 

Ingrediënten:

5 eetlepels boekweitkorrels of geroosterde boekweitkorrels Kasha
500 gram volkoren pasta (mezze penne of korte vormen werken beide hier)
6 eetlepels ongezouten boter
2 eetlepels olijfolie
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
ca. 1 kg van je favoriete paddenstoelensoorten (zoals cantharel, maitake, oester, trompetmorel, champignon of shiitake), in hapklare stukjes gesneden of gescheurd. Of koop doosjes gemengde paddenstoelen.
zout en vers gemalen zwarte peper
1/2 kleine sjalot, fijngesnipperd
60 gram Parmezaanse kaas of pecorino kaas, om te raspen of te schaven
4 grote eidooiers, van zeer verse eieren

Bereiding:

Voor de pasta

Breng een grote pan gezouten water aan de kook.

Rooster de boekweit in een grote droge koekenpan op middelhoog vuur, schud de koekenpan af en toe, totdat alle korrels er geroosterd uitzien en echt geurig en nootachtig ruiken, ongeveer 4 minuten. Breng over naar een kleine kom en zet opzij (laat de koekenpan staan). Of gebruik kasha, geroosterde boelweitkorrels.

Kook de pasta in het kokende water al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af (je hoeft hier geen pastawater achter te houden).

Smelt de boter in die grote koekenpan op middelhoog vuur tot hij schuimig is en bruin begint te worden, ongeveer 3 minuten. Voeg de olijfolie, knoflook en paddenstoelen toe. Roer door de gebruinde boter en breng op smaak met zout en peper. Kook, af en toe omscheppend (of gebruik een houten lepel om te roeren), tot de paddenstoelen goed bruin zijn en knapperig beginnen te worden, 12 tot 18 minuten. Afhankelijk van het soort paddenstoelen kan dit even duren; bijvoorbeeld vlezige oesterzwammen zullen sneller bruin worden dan cantharellen, die meestal meer water bevatten.

Voeg de uitgelekte pasta en sjalotten toe en schep om. Bak nog een minuut of twee, gewoon om alles elkaar te leren kennen in de pan. Kruid met peper en zout en verdeel over vier borden of kommen. Top met Parmezaanse kaas en de geroosterde boekweit. Doe een eidooier in het midden van elk bord en breek het om een ​​saus te maken.

Ik vond het lekker, niet alleen voor vegetariërs.






1 opmerking:

Clementine zei

Oh jij dus ook ? Ik had een commentaar op mijn blog van iemand die zei dat zijn vrouw met de kerst een pools recept maakte met kasha. Ik heb hem om het recept gevraagd, maar nog niets gehoord.
Misschien ga ik ook wel jouw recept proberen.