maandag 3 januari 2022

Zalm met honing-mosterdsaus in de koekenpan of uit de oven.

 



Ingrediënten voor 4 personen:

800 gr zalmfilet met huid 

2 el olijfolie

2 tl gerookt paprikapoeder

2 tl komijn

3 knoflookteentjes

1 citroen – de rasp en het sap

Voor de honing-mosterdsaus

40 gr mosterd

60 gr honing

klein bosje verse dille

50 gr extra vierge olijfolie

Bereiding:

Leg de zalmfilet op de huid in een schaal, groot bord of plaat. Loop hem even na op graatjes.

Rasp de schil van de citroen en pers hem daarna uit.

Rub:

Bestrooi de bovenkant van de zalm met gerookte paprikapoeder, komijn, geperste knoflook, citroenrasp en een snuf zout en peper. Sprenkel daar vervolgens twee eetlepels olijfolie over en masseer de olie en kruiden met de hand in de zalm. Hierdoor zal het een soort kruidenpasta worden.

Saus:

Hak de dille fijn. Meng in een glazen pot met deksel de ingrediënten voor de honing-mosterdsaus, het citroensap en een snuf zout & peper. Sluit de pot en schud tot je een egale saus hebt.

Bakken:

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Leg de zalm in de pan met het vel naar beneden. De de pan af en bak de zalm een minuut of vijf. Draai de zalm daarna voorzichtig om en bak de andere kant nog een minuut of drie.

Leg de gebakken zalm op een groot bord. Eenmaal op tafel schenk de honing-mosterdsaus erover. Garneer eventueel met extra verse dille.


Recept van Beaufood.

Je kunt de zalm ook in de oven bereiden: Verwarm de oven voor op 180℃ hetelucht. Vet een ovenschaal licht in met olie en leg er de zalmfilet in. Wrijf de zalm in met de rub. Dek af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Neem uit de oven, verwarm de gril op de hoogste stand. Verwijder de folie en grill de zalm tot net gaar..


Geen opmerkingen: