vrijdag 9 december 2022

Salade met gebakken Peer en Geitenkaas

 




Een heel lekkere salade. Een kerstsuggestie van de Coop.

Ingrediënten 4 personen

  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 grote peren in de lengte gehalveerd
  • 1 rol geitenkaas in 8 plakken
  • 4 eetlepels honing
  • 2 takjes tijm
  • 100 gram slamelange

Voor de dressing

  • 0.5 citroen
  • voor het sap
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 0.5 theelepel dijonmosterd
  • 1.5 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 zout en peper

Voor de garnering

  • 1 handje blauwe bessen
  • 1 handje granaatappelpitten (staan niet op de foto)
  • 1 handje walnoten


Bereiding

Zet de grillfunctie van de oven aan. Verhit de boter met de suiker in een stevige koekenpan op middelhoog vuur en laat smelten. Leg er de peren met de snij-kant naar beneden in en laat in ca. 5 minuten mooi karamelliseren.

Roer alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Leg de plakken geitenkaas op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruip met 4 el honing en bestrooi met de tijmblaadjes. Bak ca. 10 minuten onder de grill in de oven tot de bovenkant mooi gekaramelliseerd is.

Meng de dressing door de sla en verdeel de salade over 4 borden. Leg op ieder bord 1 perenhelft en 2 plakjes geitenkaas. Garneer met wat blauwe bessen, granaatappelpitten en walnoten.


Opmerking: de dressing was te veel. Ik heb nog in de koelkast een potje staan voor meer salades.


1 opmerking:

Clementine zei

Ja lijkt mij ook lekker ! Ga ik binnenkort proberen.