Heerlijke zomerse maaltijdsalade met nieuwe haring. Staat in een mum van tijd op tafel.
Aantal 4 personen
Tijd 25 minuten .
Wat te drinken bij haringsalade? Moeilijk: vette vis en zure augurk. Ik kom nooit verder dan een jenever of korenwijn maar Jolanda Vos, vinoloog, komt met betere voorstellen:
"De haringsalade smaakt romig, fris en smeuïg. De haring overheerst zeker niet. Wij dronken er een zomerse kruidige Spaanse rosé bij uit Navarra. Uitstekende combinatie. Maar dé combinatie bij Nieuwe Haring is natuurlijk een sherry. Kies dan voor een Fino of een Manzanilla . Het zilte karakter versterkt de smaken uit de salade. Maar ook een mousserende wijn als Cava vormt een fantastische wijn-spijs combinatie met haring."
Ingrediënten:
- 2 grote vastkokende aardappels 300 gram, geschild
- 2 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Griekse yoghurt
- 1 theelepel mierikswortel potje
- 2 sjalotje fijngesnipperd
- 40 gram zure augurkjes cornichons, in kleine blokjes
- 2 eetlepels kappertjes
- 15 gram bieslook fijngesneden
- 15 gram dille fijngesneden
- 4 haringen in stukjes van 2 cm
- Gekookte bietjes, in blokjes gesneden of 1 bakje biologische rode bietenblokjes à 200 gram AH
- 1 groene appel Granny Smith, in kleine blokjes
- zout versgemalen peper
Bereiding:
Kook de aardappel in ruim water met zout in ca. 15 tot 20 minuten beetgaar. Giet af en snijd in blokjes. Zet opzij om af te koelen.
Meng intussen de mayonaise met de yoghurt, mierikswortel, sjalotje, augurken, kappertjes, bieslook en dille. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de aardappels, haring, biet en appel toe aan de dressing. Schep door elkaar. Breng op smaak met zout en peper
Recept uit
Geen opmerkingen:
Een reactie posten