zondag 10 augustus 2014

Salade van geroosterde paprika met kappertjes, olijven en kruiden


Ingrediënten:
500 gr rode paprika
180 gr zwarte olijven
30 gr kappertjes
2 knoflooktenen
tijm 
basilicum
citroen
extravergine olie
zout


Bereiding:
  1. Rooster de paprika´s tot de schil zwart is. Verwijder de schil en snijd de paprika's in reepjes.
  2. Doe de paprikareepjes in een kom en voeg de gepelde en in stukken gesneden koflooktenen, de kappertjes, de ontpitte olijven, het sap en de schil van 1/2 citroen toe.
  3. Breng op smaak met een paar takjes tijm, wat blaadjes basilicum en 4-5 el olie.
  4. Laat de salade minstens 2 uur op smaak komen.
  5. Verwijder voor het serveren de knoflook en de citroenschil en voeg een klein beetje zout toe.



Ik heb er drie dagen van gegeten. Vond het nog steeds lekker!


Recept uit La Cucina Italiana

Geen opmerkingen: