zondag 5 oktober 2014

Bloemkool alla Carbonara

Bloemkool alla Carbonara

Er moet weer wat vanaf, dus geen pasta voorlopig. Niet getreurd, in plaats van pasta neem ik
bloemkool, en dat was een goed idee van mezelf. Ook nog snel en makkelijk te maken.
Ja, en het is nu eindelijk bewezen blijkens een verleden maand gepubliceerd Amerikaans onderzoek in de Annals of Internal medicine (stond in de NRC): 

Lowcarb-dieet is gezonder en werkt beter dan lowfat. En het is ook nog eens goed van het hart.

Ingrediënten voor 4 pers:
Bloemkool in roosjes
150 gr spekblokjes, liefst guancale (vet kinnebakspek), anders pancetto of gewone gerookte spekblokjes. Mogen best wel een beetje vet zijn.
4 st eigeel plus nog een heel ei
100 gr geraspte Parmezaanse kaas of Pecorino
zwarte peper uit de molen

Bereiding:

  1. Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in gezouten water.
  2. Bak ondertussen in een grote koekenpan de spekblokjes uit.
  3. Meng in een kommetjes de eieren met de geraspte kaas. (de eiwitten kun je invriezen*)
  4. Giet de bloemkoolroosjes af en doe ze over in de koekenpan met het uitgebakken spek. Meng goed.
  5. Doe nu het vuur uit en meng het ei-kaasmengsel er door.
  6. Dien op met veel gemalen peper uit de molen.
*Gebruik de eiwitten bijvoorbeeld voor: (een eiwit is 20 gr.)

  • de niet dikmakende kokosmakronen
  • Door de zoutkorst bij vis in zoutkorst
  • Soufflés
  • Paneerbeslag voor vis en groenten
  • In de chocolademousse of natuurlijk schuimpjes. En heel veel meer zoete gerechtjes zoals amaretti koekjes, chocoladetaart, île flottante, kattentongen, macarons,
Ik ga er een hoofdstuk aan besteden. Eens.

1 opmerking:

Clementine zei

Lijkt me ook wel wat. Ga ik zeker een keer klaar maken. Een beetje teveel pasta, gelati en dolce gegeten in Napels. Er moeten weer 2 kilo af !