dinsdag 14 oktober 2014

Broccoli met Parmezaanse kaas uit de oven


Ingrediënten:
1,5 kg broccoli, schoongemaakt
2 à 4 el olijfolie
10 tenen knoflook, gepeld en in plakjes gesneden
1 volle kop geraspte Parmezaanse kaas



Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180C

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Doe er de broccoli in en kook enkele minuten tot ze lichtgroen en zacht zijn. Giet af. Als je ze niet meteen gebruikt afspoelen onder koud water.
  2. Verhit op middelhoog vuur 2 el olie in de pan. Bak de knoflook goudbruin.
  3. Hak de broccoli in stukjes van ongeveer 2 cm en voeg ze aan de olie toe. Meng goed, doe het vuur uit.
  4. De de broccoli-mix over in een ovenschaal, indien de pan niet in de oven kan. Strooi er de geraspte kaas over en zet ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas smelt. Serveer warm.
Recept van Marc Bittman verschenen in de serie the Minimalist in The New York Times
Hij gebruikt er 2 pannen en 1 ovenschaal voor, maar dat kan makkelijker.

Geen opmerkingen: