zaterdag 31 oktober 2015

Basiscursus spruiten koken



Ingrediënten:
450 gr middelgrote spruiten, buitenste blaadjes verwijderd, door midden gesneden
600 ml water
1,4 tl zout
25-50 gr boter of extra vergine olijfolie
zwarte peper

Bereiding:
Doe het water en zout in een pan met brede bodem (het is belangrijk voldoende zout te gebruiken) en laat het water op hoog vuur aan de kook komen.
Doe de spruiten erbij, deksel 1 minuut de deksel op de pan tot het water weer aan de kook komt, haal de deksel weer van de pan en kook nog 3-6 minuten (hangt van de maat af) tot de spruiten gekookt zijn, maar nog een lichte 'bite 'hebben. Giet af.

Als je de spruitjes niet gelijk serveert, spoel je ze af onder koud water. Vlak voor het serveren doe je ze dan een paar seconden in kokend gezouten water om ze te op te warmen.

Smelt boter of verhit olijfolie in de pan. Rol de spruiten voorzichtig door de boter en breng op smaak met zout en heel veel vers gemalen peper. (niet zoveel als op de foto)
Proef en serveer onmiddellijk op een hete serveerschaal.


Uit Darina Allen, A Simpley Delicious Christmas



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen