zondag 14 januari 2018

Kastanje en Pancetta salade van Nigella




Het originele recept is met krulandijvie. Deze luie, kleurige versie met gemengde slasoorten uit een zakje is wel zo makkelijk.

Ingrediënten voor 8 personen:
400 gram gemengde sla, liefst stevige soorten zoals andijvie
400 gram vacuüm verpakte kastanjes
225 g dikke plak pancetta  (of spekblokjes)
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels olijfolie
1 theelepel Dijon mosterd
1 theelepel sherry wijnazijn

Bereiding:

  1. Verdeel de sla over 8 borden. Verwarm 2 tl olie in een pannetje.
  2. Snij het zwoerd van de pancetta, voeg dat aan de olie toe en laat het smelten. Met spekblokjes kan je dit overslaan.
  3. Ondertussen snij je de pancetta in blokjes of flinke reepjes en doe ze ook in de pan. In ongeveer 4 minuten zullen deze ook een hoop vet afgeven en zijn ze donker en knapperig.
  4. Meng de kastanjes door het hete spekvet; ze zullen een beetje kapotgaan, maar dat hindert niet.
  5. Na een paar minuten, als ze doorgewarmd zijn, schep je het spek en de kastanjes met een schuimspaan uit de pan en verdeel je ze over de borden met sla.
  6. Haal de pan van het vuur en roer er de mosterd en de rest van de olie door. Meng goed en blijf roeren en schrapen terwijl je er de azijn doorroert.
  7. Giet dit over de sla, hussel door de sla en serveer.

Was heel lekker.

Uit How to Eat van Nigella Lawson

3 opmerkingen:

Clementine zei

Ik heb nog wat plakjes pancetta en een restje kastanjes liggen, dus deze sla komt van de week aan de beurt. Altijd weer blij als de restjes op komen.

Marieke zei

Ik heb nog een blikje kastanjes liggen. Geen idee wat ik er mee moet. Maar volgens mij zijn ze zoetig. Waren die van jou dat ook?

Jannie zei

Ze waren alleen gepeld, gekookt en vacuüm verpakt. Misschien wel een beetje zoetig. Probeer het eens en maak er anders kastanjesoep van https://watikgegetenheb.blogspot.nl/2012/01/kastanjesoep.html. Ze worden idd ook gebruikt in zoete gerechten.