donderdag 26 april 2018

Gegrilde Aubergine met Kappers en Pijnboompitten



Vlug, verrukkelijk en vegetarisch. En ook nog voedzaam, voor mij was een aubergine een volledige maaltijd.

Ingrediënten:
2 aubergines
1 pepertje
1 teen knoflook
50 gr kappertjes 
6 el olijfolie
50 gr pijnboompitten
zout en peper

Bereiding:

  1. Snij de aubergines in de lengte doormidden, leg ze op de grillplaat met de snijkant naar beneden en gril ze 10 minuten.
  2. Doe ondertussen kappers, pijnboompitten, gepelde teen knoflook en een vers pepertje in de beker van de staafmixer en mix het grof, meng er 6 el olijfolie en peper en zout door.
  3. Draai de auberginehelften om, snijd het vruchtvlees diep in, zonder het vel te raken, verdeel er het mengsel over en gril nog 5 minuten.


Recept Melanzane capperi e pinoli van In Tavola, Donna Moderna

Geen opmerkingen: